1 jaar later, nog steeds thuis werken

Door de coronacrisis is thuiswerken voor de medewerkers van Bee in Media een vertrouwde dagelijkse realiteit geworden. Wat aanvankelijk als een hele omschakeling ervaren werd, is in de tussentijd tot een vanzelfsprekende routine getransformeerd.

Natuurlijk was het even wennen in het begin. Toch duurde het niet zo lang tot het onverwachte avontuur uitgroeide tot een functionele manier van werken die in veel opzichten ook voordelen kon hebben.

Toen de apparatuur van de vertrouwde werkplek eenmaal thuis operationeel was, bleek dat het werk ‘gewoon’ weer kon worden opgepakt. Toegegeven, het verdient de voorkeur om fysiek met elkaar samen te werken. Maar al met al zijn we er met deze uit nood geboren benadering perfect in geslaagd de voortgang te waarborgen. Met onze digitale communicatie- en productielijnen werken we net zo efficiënt en doeltreffend als op ons kantoor. Tegelijkertijd blijft het ook wel apart. Een jaar geleden begonnen we met z’n allen met thuiswerken. Sommige collega’s hebben elkaar sindsdien alleen nog online gezien. Gezellige babbels zijn niet meer zo vanzelfsprekend.  In plaats van spontaan sparren in de Bee in Media zithoek of aan de ovale tafel in onze brainstormruimte, appen we met elkaar of plannen we nu en dan een online meeting in.

Al met al hebben we er met deze manier van werken een alternatief circuit bij gecreëerd – een manier om onze projecten langs twee aanvliegroutes tot stand te laten komen: via de digitale of de fysieke weg. En straks, als we weer écht samen kunnen komen, op allebei de manieren tegelijk. Vooral dat laatste biedt extra perspectief. Met de deelverhuizing naar het nieuwe pand in Landgraaf in het vooruitzicht, zal het hybride werken voor Bee in Media er beslist nóg leuker en veelzijdiger op worden!