Een goede tekst klopt niet alleen, maar klinkt én prikkelt ook

Herken je dat ook? De tekst is al geschreven, maar je bent er gewoon niet tevreden over… In zo’n geval kun je twee dingen doen: je kostbare tijd investeren in het optimaliseren van de tekst (en hier ook nog eens je hoofd over breken), of je tekst laten redigeren door een professional.

Wie kiest voor de laatste optie, zal gegarandeerd professionaliteit uitstralen. Het verschil tussen een ‘gebrekkige’ en een professionele tekst zit ‘m vooral in het controleren van teksten op spelling en grammatica – het zogenaamde corrigeren – of op zinsbouw en woordkeus – het redigeren. Een derde mogelijkheid is de teksten volledig te herschrijven.

Door je teksten op deze drie niveaus te herzien (corrigeren, redigeren en eventueel herschrijven) kom je tot een resultaat met een opbouw, schrijfstijl en woordkeus die een professionele indruk bij je lezers achterlaat.

Om je boodschap in woorden te vangen heb je dus meer nodig dan woordenschat en het vermogen om foutloos te kunnen schrijven. Het is juist de kunst om informatie kort en bondig in woorden te vatten. Door teksten met gevoel voor taal te redigeren maak je een ‘stroeve’ tekst toegankelijk. Zo klopt je tekst niet alleen, maar klinkt-ie ook goed. Een foutloze tekst is met andere woorden niet automatisch een goede tekst. Soms is het zinvoller om de informatie in een volledig nieuwe tekst te vatten. Het resultaat van dit herschrijven is dan een tekst die de lezer prikkelt. Die de aandacht vangt én vasthoudt.

Om dat voor elkaar te krijgen, moet je natuurlijk wel creatief kunnen en durven omgaan met woorden en zinnen. Heb je dit talent niet, dan is er altijd wel een hulpbron in de buurt. Zoals Bee in Media, waar altijd een team van redacteuren paraat staat om jóuw boodschap te laten kloppen, klinken en prikkelen.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? We laten graag vrijblijvend ons licht over je teksten schijnen!