Wandelen tijdens de lunch, houdt mij gezond

‘Wandelen is voor oude mensen’ was toen ik nog jonger was mijn gedachte. Maar nu ik al sinds maart 2020 thuis werk is wandelen mijn redding! Ik vertoef zo’n 36 uur achter de iMac per week, dus veel beweeg ik niet. Op kantoor hebben we bureau’s die je omhoog kan stellen, zodat je ook staand kan werken. Maar mijn thuis-kantoor is niet zo luxe: een stoel en een gewoon bureau that’s it.

Door 30 minuten per dag te bewegen voel je je beter en draag je bij aan je eigen gezondheid. En nu we thuiswerken is het lastig om aan deze 30 minuten per dag te komen. Voor de ‘coronatijd’ moest ik naar de bus of trein lopen, liep ik op kantoor nog wel vaker rond en ging ik vaker activiteiten ondernemen, wat nu allemaal niet kan. Dus mijn 30 minuten lunchpauze besteed ik nu in de frisse buitenlucht om mijn benen te strekken.

Hopelijk mogen we binnenkort weer terug naar kantoor en dan zal ik nooit meer zuchtend of klagend in de vroege ochtend vertrekken naar het station, maar juist dankbaar zijn voor alle extra beweging!

Linsey Falkenberg, Grafisch vormgever

Bee in Media